Vitamin B-complex

Short Description

Bevordert een goede darmflora

De darmflora is een belangrijke bron van B- vitamines. HorseAdds vitamine B-complex is zorgvuldig samengesteld uit verschillende B- vitamines, vitamine C en vitamine K, die de darmflora en het immuunsysteem ondersteunen.

Verpakkingen
Price : € 19,95

Bevordert een goede darmflora

De darmflora is een belangrijke bron van B- vitamines. HorseAdds vitamine B-complex is zorgvuldig samengesteld uit verschillende B- vitamines, vitamine C en vitamine K, die de darmflora en het immuunsysteem ondersteunen.

Onder natuurlijke omstandigheden en bij een gezond paard is een extra toediening van vitamine B, C of K over het algemeen niet nodig. Een paard maakt deze vitamines namelijk zelf aan door de micro-organismen in de darm, ofwel de darmflora. Echter wanneer de darmflora uit balans is gebracht door een verminderde weerstand, voerveranderingen of gezondheidsproblemen kan aanvulling wenselijk zijn. HorseAdds B-complex bevat alle B-vitamines in een smakelijk brokje. 

Samenstelling en effecten

Het vitamine B-complex bestaat uit Thiamine (vitamine B1), Riboflavine (B2), Niacine (B3), Choline (B4), Panthotheenzuur (B5), Pyriodoxine (B6), Biotine (B8) Foliumzuur (B11) en Cobalamine (B12). Vitamine B is een wateroplosbaar vitamine, dit betekent dat het niet wordt opgeslagen in het paardenlijf en dat er dagelijks voldoende moet worden aangemaakt of verstrekt. Daarnaast betekent het dat een overmaat voor weinig problemen zal zorgen, omdat het wordt afgescheiden in plaats van opgeslagen in het paardenlichaam.

Vitamine B1, B2, B3, B6 en B12 ondersteunen de energiestofwisseling in het lichaam en dragen bij aan de natuurlijke werking van het zenuwstelsel. Vitamine B2 helpt daarnaast ook bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Vitamine B4 is betrokken bij de vetstofwisseling en draagt bij tot de instandhouding van de normale leverfunctie. B5 vervult een essentiële rol bij natuurlijke mentale prestaties en tot de vermindering van vermoeidheid. Vitamine B6 ondersteunt ook de eiwitstofwisseling, de vorming van rode bloedcellen en de werking van het immuunsysteem. Biotine is belangrijk voor een gezonde huid en vacht, Foliumzuur heeft een sleutelfunctie in de stofwisseling van aminozuren en draagt bij aan een natuurlijke bloedvorming. Vitamine B12 draagt bij tot een natuurlijke vorming van rode bloedcellen, ondersteunt het immuunsysteem en speelt een rol in het celdelingsproces.  

De rol van vitamine C

Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, maken paarden zelf aan vanuit glucose in de lever. Het is noodzakelijk voor een goede vorming van botten, tanden en collageen en is een krachtige antioxidant tegen vrije radicalen. 

Wat doet vitamine K?

Vitamine K is nodig voor de bloedstolling en draagt bij tot de instandhouding van gezonde botten. 

Analytische bestanddelen per kg
SamenstellingGerst, Tarwekiemzemelen, Sojahullen, Haverzemelen, Tarwe, Calciumcarbonaat, Lijnzaad, Maïsgluten, Tarwegries, Rietmelasse, Zonnebloemzaadschroot, Lucerne, Maïsvoermeel, Krijt, Grasbrok, Zout, Sojaolie.
Ruw eiwit11,7 %
Ruwe celstof11,7 %
Ruw as6,3 %
Ruw vet4,5 %
Calcium1,4 %
Natrium0,5 %
Fosfor0,4 %
Nutritionele toevoegingsmiddelen per kg
Biotine (3a880)7.000 ug
Calcium-D-Pantothenaat (3a841)500 mg
Choline-chloride (3a890)10.500 mg
Folium zuur (3a316)160 mg
Niacinamide (3a315)1.000 mg
Vitamine B1 (3a821)500 mg
Vitamine B2 (3a)400 mg
Vitamine B6 (3a831)375 mg
Vitamine B12 (3a)5.000 ug
Vitamine C (3a300)10.000 mg
Vitamine K (3a711)75 mg
Adviesdosering
Paard (600kg)60 gram
Pony (300kg)30 gram
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vitamin B-complex
Uw waardering

Supplementen op maat mogelijk

Voor 15 uur besteld, zelfde dag verstuurd

Laag in suikers en vulstoffen

Gratis nutritionele begeleiding