Natural'Digest

Short Description

Ter ondersteuning van een gezonde darmflora en spijsvertering 

Natural'Digest kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en helpt de darmflora op te bouwen. Doordat Lithothamne is toegevoegd, ondersteunt Natural'Digest het zuur-base evenwicht in de maag. Natural'Digest is een smakelijk brokje en daardoor eenvoudig aan het rantsoen toe te voegen. 

Verpakkingen
Price : € 39,90

Ter ondersteuning van een gezonde darmflora en spijsvertering 

Natural'Digest kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en helpt de darmflora op te bouwen. Doordat Lithothamne is toegevoegd, ondersteunt Natural'Digest het zuur-base evenwicht in de maag. Natural'Digest is een smakelijk brokje en daardoor eenvoudig aan het rantsoen toe te voegen. 

Natural'Digest is een innovatief, compleet en uniek prebioticum, afgeleid van biologisch beschikbare gistcellen (Saccharomyces cerevisiae). Gist kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en helpt de darmflora op te bouwen. Daarnaast bevat Natural'Digest Lithothamne voor een goed zuur-base evenwicht in de maag. 

Het verteringsstelsel 

In de dunne darm vindt de vertering plaats van koolhydraten (zetmeel en suikers), vetten en eiwitten. Dit zorgt voor de energievoorziening van het paard. Daarnaast worden hier een aantal vitamines zoals vitamine A, D en E en mineralen als calcium, magnesium en fosfor opgenomen.
De blinde en dikke darm vormen het grootste deel van het verteringsstelsel. Hier wordt namelijk het ruwvoer afgebroken door darmbacteriën, dit wordt ook wel fermentatie genoemd. Het deel van het zetmeel, vetten en eiwitten dat nog niet in de dunne darm is verteerd, wordt gebruikt als voedselbron door de darmbacteriën. Dit is niet meer benutbaar voor het paard. Echter, teveel onverteerd zetmeel kan problemen veroorzaken in de dikke darm. Bij het fermenteren van zetmeel ontstaat melkzuur, hierdoor raken de darmen verzuurd en gaan de goede darmbacteriën dood. 

Door fermentatie van het ruwvoer worden de belangrijke B-vitamines gevormd. Dit wordt door de dikke darm opgenomen net als de overige mineralen en spoorelementen. De darmbacteriën in de blinde en dikke darm wordt ook wel de darmflora genoemd. De darmen werken als een soort motor voor het paard. Gezonde darmen zijn dus heel belangrijk voor de algehele gezondheid van het paard. 

Darmflora

De darmflora kan uit balans raken door verschillende factoren, zoals voerwisselingen, gezondheidsproblemen, bij spanning en verkeerde voeding (hoog in zetmeel, laag in vezels). Een verstoring van de darmgezondheid heeft invloed op de algehele gezondheid van het paard. 

Wanneer is het gebruik van Natural Digest aan te raden?

Om de darmen gezond te houden is goede voeding de basis. Naast de juiste voeding kan Natural Digest aangeraden worden:

- Ter ondersteuning van de spijsvertering en helpt de darmflora te versterken
- Bij het behoud van een normale zuurgraad in de maag
- Ter ondersteuning van herstel na zware inspanning
- Tijdens seizoen overgangen en/of voerveranderingen

Natural'Digest is een smakelijk brokje, waardoor het heel eenvoudig aan het rantsoen is toe te voegen. 

Analytische bestanddelen per kg
SamenstellingOplosbare vaste stoffen verkregen uit gehydroliseerd gist, Geïnactiveerde hele gist, Lithothamne, Geëxtrudeerdesoja, Plantaardige vetten.
Ruw eiwit33,0%
Ruwe celstof2,0%
Ruw as25,0%
Ruw vet1,0%
Calcium5,0%
Natrium0,8%
Fosfor0,6%
Adviesdosering
Paard (600kg)40 gram
Pony (300kg)20 gram
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Natural'Digest
Uw waardering

Supplementen op maat mogelijk

Voor 15 uur besteld, zelfde dag verstuurd

Laag in suikers en vulstoffen

Gratis nutritionele begeleiding